Volg je hart!

VOLG JE HART!

“Mama, ik ga naar Amerika als honkballer, ik voel het gewoon!” Sinds onze jongste van 13 verliefd is geworden op het spel honkballen, kan hij bijna nergens anders meer over praten en staat hij uren op het veld. Hij heeft zijn hart eraan verpand en heeft ondertussen ontdekt dat hij behoorlijk goed kan pitchen. Stap voor stap leeft hij zijn droom en leert hij dealen met afwijzing en successen en is het een oefening om vooral met het hart te verbonden te blijven en van daaruit zijn spoor te volgen

De mitsen en maren ploppen op .. angst regeert

Als moeder bekruipt mij soms het gevoel hem te willen behoeden voor het gevoel van mislukking als zijn grootse dromen misschien niet zullen uitkomen. Vanuit angst ontwikkelen we allemaal overlevingsstrategieën. Mijn ego heeft een kant ontwikkelt, die liever niet te hoog inzet, want dan kan je afgewezen worden. Doe maar normaal, dan ben je goed genoeg. Misschien ken je hem wel.. Mijn zoontje voelt mijn terughoudenheid en wil deze niet om zich heen hebben, als hij een wedstrijd speelt. Hij wil vertrouwen, geloof in hem. En hij heeft groot gelijk.

Het hart is wijzer en ruimer

Deze spiegel heeft mij er fijntjes op gewezen, dat ik nog meer te leven heb vanuit mijn hart, vanuit vertrouwen. En dan graag ook voluit, hoe mooi deze uitnodiging! En natuurlijk horen daar angsten bij en afwijzingen. Daar kan je door heen leren ademen vanuit een liefdevolle basis in jezelf. Vanuit deze basis kan je veel meer dragen dan dat onze Mind soms denkt. Of dan waar ons Ego bang voor is.

Kies je vanuit liefde of vanuit angst?

Het is een mooie oefening om te leren voelen of je iets vanuit angst of vanuit vertrouwen doet. Voel je je vrij of je heb je het gevoel dat iets ‘moet’? En van wie moet dit dan? Wat zou er gebeuren, als je iets anders kiest? Kan je liefdevol door dit gevoel heen ademen en alsnog voelen wat jij zou willen? Waar in je lijf voel jij vertrouwen, een liefdevolle basis? Kan je jouw hart voelen opspringen, als je iets doet waar je je in je element voelt? Wat heb jij te doen, als jij meer je hart zou volgen?

Een ‘kleine’ oefening om je hart te ervaren

Een manier om je hart überhaupt wat meer te voelen is het bewust ervaren en ontvangen van de ‘kleine’ cadeautjes om ons heen, als een mooi gesprek, een vlinder, een kop koffie die liefdevol is gemaakt, dierbaren die aanwezig zijn. Zo kan het hart al geopend en ervaren worden. Ontvangen is een hele kunst en zo belangrijk om toe te staan, zodat ook jij gevuld kan worden met liefde en daarin vol aanwezig kan zijn.

Ik wens je een rijke oogst toe in het openstellen van je hart, juist in deze oogstmaand Augustus!

Harte groet,
Abel

Meer weten?

Mail of bel voor een intake  info@meervanjezelf.nl
of 06 – 45 73 61 09