Voice Dialogue

Voice Dialogue is een prachtige en rijke methode, waarbij je uitgenodigd wordt om je te verhouden tot verschillende kanten in jezelf. Het is een manier van kijken en ervaren, waarbij uitgegaan wordt van het idee dat we allemaal uit verschillende delen bestaan. Delen als: een innerlijke ouder, een kindstuk, een innerlijke criticus, een pusher, een compassie-volle kant, een levensgenieter, een gedreven kant, de controlfreak, een luie kant, etc..

Je bewustzijn wordt zoveel groter.
Elk deel heeft zo zijn/haar eigen gedachten, gevoelens en geschiedenis. In een Voice Dialogue sessie word je geholpen om je gewaar te worden van de verschillende delen in jezelf die dominant aanwezig zijn en ook van de delen, die wat minder ruimte krijgen of weggedrukt. Je bewustzijn wordt vergroot. Vanuit dit bewustzijn en het ervaren van de verschillende energieën die er zijn, zal je vanuit een innerlijk midden leren de leiding te nemen over jouw innerlijk team. 

Er ontstaat meer liefdevolle acceptatie over wie je allemaal bent.
Het erkennen en eren van jouw team is een belangrijk onderdeel. Ook het begrijpen, wat de redenen zijn, dat een deel zich manifesteert in jouw systeem. Vaak heeft dit te maken met het zorgen voor een kwetsbaar stuk. 

In verbinding met het ongemak, ontstaat er ruimte voor verandering!
Vanuit het leren verdragen van kwetsbare lagen in jezelf, komt er meer ruimte om ander gedrag te vertonen. Het klinkt bijvoorbeeld heel makkelijk om het woord ‘Nee’ te zeggen, maar de ervaring leert, dat het een zeer beladen woord kan zijn. Deze lading leren verdragen, lukt beter als je compassie ontwikkelt voor het onderliggende ongemak en ontdekt hoe je deze onzekerheid op een andere manier kan beschermen, dan dat je tot nu toe gedaan hebt. Er ontstaat meer keuze vrijheid in gedrag.

Het innerlijk leiderschap wordt aangesproken.
En het mooiste cadeau is de bewustwording van een innerlijk midden tussen verschillende polariteiten die er zijn. Het aanwezig kunnen zijn tussen verschillende kanten in jezelf, daarin het spanningsveld verdragen, geeft veel veerkracht en vertrouwen. Het geeft de ruimte om te kunnen bewegen in de grilligheid die het leven ons soms kan bieden. Het geeft moed om te durven zijn in het niet-wetende veld.  

De wijsheid van het geheel consulteren.
Een Voice Dialogue sessie kan veel inzicht geven in vraagstukken die op je pad komen. Het innerlijk team hierin consulteren, kanten uitnodigen die anders misschien wat minder op de voorgrond zijn, geeft vaak verrassende informatie die we met onze mind niet hadden kunnen bedenken. Voice Dialogue is een methode die ervarings- en energetisch gericht is, waarbij het lijf meedoet en niet alleen het hoofd regeert. 

Nieuwsgierig en meer erover lezen?
De grondleggers Hal en Sidra Stone hebben een aantal prachtige boeken geschreven, zoals ‘Thuiskomen in jezelf’ en ‘De innerlijke criticus ontmaskerd’, ‘Van elkaar houden zonder elkaar te verliezen’. Het boekje ‘Ik (k)en mijn ikken’ van Judith Budde beschrijft op een toegankelijke manier de verschillende subpersonen die er zo kunnen zijn. Nog veel meer prachtige en inspirerende boeken kan je vinden op de deze pagina. 

Niet alleen maar lezen, maar ook ervaren?
Boek een Voice Dialogue sessie en ontdek Meer van Jezelf. 

“Abel is een goede coach die op een prettige persoonlijke manier maatwerk levert.
 We liepen, zaten en lagen op de grond. Door de ruimte om je heen zo te gebruiken stelde Abel mij in staat de verschillende kanten van mezelf te bekijken en te bereiken. Het bood een nieuw perspectief waardoor ik mezelf beter in balans kon brengen.
De samenwerking met Abel is heel succesvol. We hebben in de afgelopen periode een bochtig pad bewandeld en een mooie mijlpaal bereikt.”
Henk
Ik heb geleerd meer delen van mezelf te herkennen en ook volledig te accepteren. Ik ben daardoor veel rustiger geworden, heb meer zelfvertrouwen en kan beter om gaan met tegenstrijdige gevoelens. Hierdoor wordt alles helderder en kan ik betere keuzes maken, zowel zakelijk als privé.
Dennis (ondernemer)
Abel heeft mij geleerd over míj. Wie ik nog meer ben dan de Brenda die ik tot dan toe alleen maar zag. Welke ‘voices’ de boventoon voeren, welke niet zoveel aandacht kregen en waarom dat zo is. En hoe ik meer balans kan krijgen tussen de stemmen en mijzelf. Ik vind Abel een bijzondere vrouw. ze is ervaren, warm, echt, empatisch en integer. Door de veilige sfeer die zij creëerde durfde ik veel van mijzelf te laten zien.
Brenda

Meer weten?

Mail of bel voor een intake  info@meervanjezelf.nl
of 06 – 45 73 61 09