Over Abel

Ik ben psycholoog, coach, trainer, moeder van 3 leuke kinderen, partner, vriendin, oudste van 3 dochters, zing in Haarlem Voices, ben regelmatig in de duinen te vinden, word heel blij van mooie bloemen, een bijzondere ontmoeting en een vuurtje buiten, ik ben iemand met Afrikaanse roots en nog veel meer. Het raakt en inspireert mij als mensen hun eigenheid de ruimte geven en daar vol in durven te staan. Diepgang en lichtheid gaan bij mij hand in hand.

Weten en niet-weten
Van nature ben ik iemand die mensen graag wil begrijpen tot achter het gesproken woord. Niet zo gek, dat ik psychologie ben gaan studeren en regelmatig opleidingen volg om mijzelf en daarmee anderen weer op een andere laag te kunnen ontmoeten. Hoe ouder ik word, hoe meer ruimte ontstaat voor het ‘niet-wetende’ veld en spiritualiteit. Er is zoveel meer dan dat wij kunnen vatten, als mens. Ik vind het bijzonder om mij daartussen te bewegen: tussen het willen snappen, het nuchtere geaarde stuk in mij en de kant die houdt van magie, zich verwondert en zich over kan geven aan iets groters en daardoor geïnspireerd wordt.

Mijn lichaam bewonen
In mijn eigen ontdekkingstocht van wie ik nu ben en wat ik te brengen heb in dit leven, is mijn grootste oefening om JA tegen mijzelf te zeggen en niet anders te hoeven zijn. Mijn lichaam geeft mij haarfijn aan, waar ik blij van word, wat ik niet fijn vind, waar ik naar verlang, waar ik bang van word, etc. Door mijn lichaam steeds liefdevoller te bewonen, de lichaamssignalen die zich aandienen ‘bloody serious’ te nemen, neem ik meer en meer mijn plek in en kan ik daarin van betekenis zijn voor anderen.

In de begeleiding van anderen ben ik
Oprecht en betrokken. Ik kom snel tot de kern en zie het als een vanzelfsprekendheid dat ik mijn werkwijze aanpas aan wat iemand op een bepaald moment nodig heeft. Geen enkel begeleidingstraject is hetzelfde en vooraf ligt alles open. Met speelsheid, scherpte en compassie breng ik mensen letterlijk en figuurlijk in beweging, begeleid ik mensen meer in zichZelf te gaan staan en hun natuurlijk levenspad te leven.

Opleidingen en werkervaring
2019 – 2021   Facilitatorstraining: Bezield authentiek leiderschap via Womanwise 
2018                 Facilitatorstraining Foundation for Natural Leadership
2017 – 2018   Masterjaar Voice Dialogue en Transformatie Psychologie ITP
2017                 Linkage Relatiecoach opleiding bij ITP
2016                 Intensive – towards the archetypes bij ITP
2013 – 2014   Basisopleiding Voice Dialogue en Transformatie Psychologie bij ITP
2011 – 2012    Clownerie bij Siebe Fockens, Kirsten Lüpke en Joscha de Boever
2010                 Opleiding Provocatief Coachen bij Anneke Dekkers en Roderik Benders
2006                Familie opstellingen en organisatie opstellingen bij Annelies Boutellier
2003                Leergang Rationele Effectiviteits Training (RET) basic bij Schouten & Nelissen
2002                Opleiding ‘de clown als communicatiemiddel’ bij Roelant de Vletter
2001                 Training Organisatie Ontwikkeling bij Schouten & Nelissen
1999 – 2000  Opleiding Training voor Trainers bij Schouten & Nelissen
1992 – 1998    Studie Psychologie, Vrije Universiteit te Amsterdam

Na mijn studie Psychologie heb ik 5 jaar bij Schouten & Nelissen gewerkt als trainer/adviseur. Met veel plezier heb ik allerlei soorten trainingen gegeven op het gebied van Persoonlijke Effectiviteit, Communicatie & Stressmanagement. Als psycholoog heb ik mij vervolgens bij de Saludegroep gericht op o.a. herstel van psychische klachten, re-integratie en versterken van persoonlijke kracht. Vanaf 2007 ben ik als zelfstandige verdergegaan, waarbij ik mij zowel richt op inzicht & herstel van psychische klachten als ook het versterken van iemands eigenheid en veerkracht. Het werken met Voice Dialogue ervaar ik als zo krachtig en rijk, dat ik sinds 2017 een aantal jaren als opleider werkzaam ben geweest bij het Instituut voor Transformatie Psychologie (ITP).

Meer weten?

Mail of bel voor een intake  info@meervanjezelf.nl
of 06 – 45 73 61 09