• Referenties
  • coaching & therapie
  • Leiderschap: Create your vision
  • Leiderschap: Seizoenscirkel

Marjo Noordeloos

Ik heb vooral geleerd dat de controle loslaten niet betekent dat de wereld vergaat en dat er ook een andere controle is, die mij juist ruimte en kracht geeft. Daardoor voel ik mij weer veel meer mezelf en hoop en verwacht dat ik daar steeds weer uit zal kunnen putten.

Anoniem, student

Ik heb lang getwijfeld om in therapie te gaan en ben ontzettend blij dat ik dat wel gedaan heb en specifiek bij Abel terechtkwam. Wat ik fijn vind is de combinatie van veiligheid en warmte, maar ook het doortastende en doelgerichte werk van Abel. Zij is geduldig, maar ook kritisch, waardoor we heel dicht op de kern konden komen. In korte tijd heb ik heel erg veel gehad aan de oefeningen en inzichten tijdens onze gesprekken. Ik zit stukken beter in mijn vel, voel me zelfverzekerder en geniet meer van de dingen om me heen. Dat is iets waar ik Abel ontzettend dankbaar voor ben. 

Juliette

Abel is een expert in haar vakgebied en een hele fijne persoonlijkheid. Zeer kundig, breed ontwikkeld, rustig en humoristisch. Abel heeft mij – in veilige setting en op luchtige wijze – inzicht in de systemen gebracht en mijn eigen rol erin. Hiermee is er een hoop in beweging. Mijn dank is groot.

Marte Breeuwer

Ik voelde me gehoord, begrepen en geholpen. Het was soms confronterend en heel fijn tegelijk.
Ik ging altijd met het gevoel weg dat ik verder kon/wist wat me te doen stond. Jij straalt rust uit en het is fijn dat je vaak aangeeft dat je zelf ook soms worstelt met dingen en ook nog steeds ontwikkelt. Wat ik heb geleerd, is dat mijn ‘foute’ eigenschappen er niet voor niets zijn en me ook helpen. Het is ook heel fijn te beseffen/voelen dat ik zelf controle kan hebben over mijn medebestuurders en dat ze er ook mogen zijn. En dat ik best van mezelf mag houden zoals ik ben en dat ik dat vooral uit mezelf kan halen.

Arnold Grootveld – Ondernemer

Hard, losbandig, vertwijfeld en opgebrand door een hoog tempo en grote verantwoordelijkheden. Nu, na een half jaar, is de verandering zichtbaar. Ik voel me rustig, in het nu, en heb tijd om me te verbinden tot mijn gezin, tot mijn vrienden en tot mijn collega’s. Niet meer jakkerend en flitsend in de linkerbaan, maar op een ontspannen roadtrip, de omgeving beschouwend en zoekend naar nieuwe verhalen en ervaringen. Wat een kado Abel, bedankt!

Gijs

Abel is geweldig. Geduldig, vertrouwen-gevend, doordacht en met een knipoog dringt ze tot de kern van het onderliggende probleem door, en helpt ze je hier doorheen. Een absolute aanrader!

Audrey, ondernemer

Abel heeft mij zeer goed geholpen toen ik merkte dat ik in een burn-out terecht was gekomen. Je bent op zo’n moment geneigd de dingen even niet meer te zien zoals ze zijn. Ze is voor mij een rots in de branding geweest en ze heeft mij geholpen weer mijn gevoel van eigenwaarde te herstellen. Abel is toegankelijk, vriendelijk en straalt veel rust uit. Ik kan haar van harte aanbevelen.

Monique

De begeleiding was zowel diep inhoudelijk als zeer to the point. We hebben de grenzen van mijn ‘zijn’ opgezocht en daarin de essentiële blokkades gevonden en opgelost. Veel dank voor de hele goede therapie.

Petra

Abel begeleidt je op een zeer prettige, veilige manier naar diepe zelfkennis- en acceptatie. Het heeft mij precies de goede zet gegeven om te veranderen wat nodig was om weer in harmonie te komen met mezelf en mijn naasten. Wat ik ook wil benadrukken is dat het nooit te ‘zwaar’ werd; we hebben regelmatig hard gelachen. In een beperkt aantal sessies, ben ik heel ver gekomen en kan ik nu weer zelf verder.

Femke

“René en Abel weten een integere zachte bedding te creëren waardoor verdieping en onderzoeken van gevoelige thema’s, veel ruimte en liefde krijgen.”

Ilona

“4 x per jaar een dag van bezinning, helderheid en richting geven aan wat belangrijk voor me is. Samen met de groep voeding geven en ontvangen met als belangrijkste bron van wijsheid de natuur en de seizoenen. Heerlijk om én alleen én samen te zijn op een prachtige locatie met super heerlijk eten! Dus ook een echt verwen moment voor zowel mijn lijf als mijn ziel! Kortom: diepgang, natuur, genieten en plezier.”

Niels

“Dichterbij een gevoel, als individu deel uit te maken van een stam van wijzen, ben ik nooit gekomen. Een bijzondere melange van ruimte voor introspectie en verbondenheid met de natuur en met andere individuen.”

Hesther

“Bijzonder en verslavend zijn deze dagen voor mij. Ik vond het magisch om te merken hoe, ieder seizoen weer, een aantal thema’s in de groep aan elkaar linken en op elkaar mee- resoneren. Ik zou iedereen in deze tijd van drukte en rennen zo’n plek gunnen om op te laden en met verhelderd gemoed weer door te kunnen.”

Bernet

“Hele waardevolle duik in de seizoenen en alle cyclische processen die binnen en buiten spelen. Zeer kundige facilitators die de kunst verstaan om diepgang met humor en lichtheid te combineren”

Angela Lijmbach

‘Dit programma voor oud-trail deelnemers heeft mij geïnspireerd om vast te houden aan mijn keuzes en mij niet te laten verleiden mijn oude patroon te blijven volgen.’

Edmond Hoffner

‘Create your Vision’ is precies de juiste titel. Je hebt iets in je kop en je weet niet precies hoe je het vorm moet geven. Deze leergang is waar het echt om gaat; ze daagt je uit, begeleid je op ongebaande paden, en doet aanspraak op een enorm vermogen in jezelf. En dan aan de slag met alle inspiratie die deze leergang heeft geboden!..

Remco van Zanten:

Ideale vervolgstap op de trail (via FNL)! Van ‘being’ via ‘knowing’ naar ‘doing’. Gesterkt door een inspirerend framework leer je te acteren vanuit je eigen kompas, energie en passie. Groot kado!

Ramon, leidinggevende

Ik heb het genoegen gehad een aantal coachingsgesprekken met Abel te mogen doorlopen. Ik had moeite met een nieuwe invulling van mijn huidige werkzaamheden en heb hier met Abel over gesproken. Wat me opviel was haar oprechte interesse. Hier kwamen we snel bij de kern van het probleem waar we vervolgens aan gewerkt hebben. Ze heeft me inzicht gegeven in mijn sterke punten en mij meer rust gegeven. Ze heeft mij diverse handvatten aangereikt, wat mij uiteindelijk meer rust heeft gegeven. Zelfs mijn slaapproblemen, sinds mijn 17e, zijn verminderd! Ze is professioneel, luistert naar wat de klant wil en geeft concrete handvatten voor snel resultaat maar schuwt de confrontatie zeker niet. Van harte aanbevolen!

Henk , Architect

“Abel is een goede coach die op een prettige persoonlijke manier maatwerk levert. Je werkt (samen) aan jezelf en dat stopt niet na een uur praten maar wordt een deel van je dagelijkse leven.
In een periode van een aantal maanden heb ik tweewekelijks gesprekken met Abel gehad. Abel heeft een prettige werkkamer met comfortabele stoelen, maar de gesprekken voerden we vaak niet vanuit die stoelen. We liepen, zaten en lagen op de grond. Door de ruimte om je heen zo te gebruiken stelde Abel mij in staat de verschillende kanten van mezelf te bekijken en te bereiken. Het bood een nieuw perspectief waardoor ik mezelf beter in balans kon brengen.
De samenwerking met Abel is heel succesvol. We hebben in de afgelopen periode een bochtig pad bewandeld en een mooie mijlpaal bereikt.”

Marja-Lisa, arts

Je leven wordt in een keer een stuk overzichtelijker na een sessie. Ik zat in een carrière dilemma. In een spagaat tussen ambitie en moederschap. Na een gesprek met Abel zijn er zoveel dingen duidelijk geworden over prioriteiten, gevoel en verwachtingen. Door het ontstane overzicht was het maken van beslissingen gemakkelijk. En dan heb je ook nog het gevoel dat je het allemaal zelf bedacht hebt.

Fleur

Het traject heeft me veel inzichten gebracht. Abel heeft me sterker gemaakt. Het overlijden van mijn vader heb ik een plek kunnen geven. Zij heeft mij geleerd te vertrouwen op mijn gevoel en naar mijn lichaam en innerlijke stem te luisteren. Abel was zeer openminded wat ik een verademing vond en nieuw was voor mij. Vanuit verschillende invalshoeken kan zij iets bekijken en sluit niks uit. Zij heeft veel ervaringen op verschillende gebieden. Ik heb het als erg prettig en to the point ervaren.

Peter

Samen met Abel ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn spanning en slapeloosheid. Abel deed dit op een hele toegankelijke manier die nooit bedreigend voelde. Haar aanpak sloot nauw aan bij mijn prioriteiten op dat moment. Al heel snel merkten we verbetering.
Abel werkt met zeer veel respect, is zeer betrokken en laat je dingen zien die ik eerder niet van mezelf wist. Het geeft houvast om zelf weer uit het dal te komen. Ik beveel Abel Boor van harte aan.

Roos, zelfstandig Ontwerper

Voor ik naar Abel ging was het alsof ik in een wolk leefde, ik had geen overzicht. We zijn ergens begonnen en naarmate we elkaar vaker spraken werd het helder. Wat een fijn gevoel.
Doordat Abel de juiste vragen stelt, beantwoord ik ze zelf. Ik voelde me snel op mijn gemak bij haar doordat ze niks afkeurt en me juist het gevoel geeft dat mijn vragen menselijk zijn. We maakten het niet zwaarder dan nodig door haar relativerende luchtige maar betrokken benadering. Dit past goed bij mij. Ook doordat Abel me heeft geleerd om goed te ademen en te voelen waar ik sterk op reageer, zijn we snel tot oplossingen gekomen. Ik liep tegen van alles aan dat ik niet bewust voelde maar waar ik me wel naar was gaan gedragen.
Nu ik bij haar kwetsbaar en eerlijk ben geweest over mijn pijn, krijg ik lucht. Het voelt zo fijn om zo transparant te zijn en het is zo’n luxe om daar hulp bij te krijgen. De sessies hebben me lucht gegeven en ik kom daar altijd vol energie vandaan.
Ik gun iedereen dit kado aan zichzelf. Abel is een supercoach!

Richard, ondernemer

Ik ben naar Abel gegaan omdat ik na het verbreken van mijn relatie niet meer normaal kon functioneren. Ik was een en al zenuwen en leefde in een paniekstand. Al heel snel na de breuk ben ik naar mijn huisarts gegaan omdat ik niet heel lang in deze staat wilde blijven hangen. Helaas heb ik in het verleden geen goede ervaringen gehad met psychologen, dus was wel wat sceptisch. Maar Abel wist dat tijdens de eerste sessie al weg te nemen. Zij is echt persoonlijk geïnteresseerd in wat je verhaal is. Luistert goed, maar stelt ook vragen. Ze vraagt vooral door naar je gevoel. En dat was voor mij iets nieuws. Ben heel erg rationeel ingesteld, dus nadenken over waar en hoe ik iets voel was nieuw. Deze manier van naar jezelf luisteren, zorgt er wel voor dat je eerlijker bent naar jezelf toe. Je gevoel is eerlijker dan je hoofd.

Uiteindelijk was ik, tegen de verwachtingen in, al na 6 sessies klaar. Mocht ik in de toekomst weer ergens tegenaan lopen, dan zal ik zeker weer naar Abel gaan, ondanks dat mijn verzekeraar de kosten niet vergoedt. Ze gaf mij zo’n prettig gevoel dat ik die kosten er graag voor over heb gehad. Zoals mijn huisarts al zei “het is een cadeautje aan jezelf” en dat was het ook.Als je twijfelt, gun jezelf ook het cadeautje en ga met jezelf aan de slag. Slechter kan je er niet van worden, wel beter.

Barbara Kerstens

De begeleiding was zeer professioneel en heeft mij erg geholpen. Door de rust in de gesprekken, het aandachtig luisteren en gericht doorvragen heeft zij de duim op “zere” plekken kunnen leggen. De verschillende invalshoeken waarop Abel zaken benadert hebben mij nieuwe en andere inzichten gegeven en zeker verder geholpen.

Gita, zelfstandig ondernemer

Ik heb de begeleiding bij Abel als heel prettig en leerzaam ervaren. Door het stellen van de juiste vragen heeft zij mij zelf de antwoorden laten ontdekken. Stiekem wilde ik dat zij met adviezen kwam, maar ik ben blij dat ik ze zelf heb gevonden. Zo beklijft het veel beter en is er echt iets aan het veranderen. Ik heb mijzelf leren kennen en leren accepteren. Daardoor ben ik een stuk gelukkiger geworden. Ik laat mij niet meer meenemen door depressieve buien, ga er niet meer mee in gevecht en kan het nu beter hanteren. Ik voel mij weer eigenaar van mijn eigen leven, zet zelf stappen en dat geeft kracht!

Anoniem

Wat de begeleiding mij gebracht heeft: Ik heb mijzelf leren kennen. Ik snap meer van mijzelf 😉 en dat geeft ruimte. Van onzeker en angstig naar zelfbewust en mijzelf letterlijk & figuurlijk ruimte gevend. Ik neem mijzelf nu serieus, ik heb leren aandacht te schenken aan en te vertrouwen op mijn gevoel/intuïtie, ben veel meer in balans. Ik hak makkelijker knopen door, ik voel mij meer op mijn gemak op onbekend terrein, ik uit mij meer en ben zichtbaarder. Ik ben trots op mijzelf en neem complimentjes aan, dat is ook nieuw!
Visualisaties en het letterlijk ervaren van de verschillende kanten van mijzelf hebben een grote beweging bij mij in gang gezet. Ik ben zo blij dat ik die stap (wat niet makkelijk was) naar Abel heb gezet. Als je iets echt wilt veranderen, dan ben je bij Abel zeker op het goede adres.

Cato

Ik heb de coaching als heel prettig ervaren. Het was inderdaad diepgaand en licht tegelijk. Abel zorgde voor een open en vertrouwelijke sfeer. Mijn ervaring was dat ik meteen in de heelheid van mijn persoon werd geaccepteerd en gerespecteerd. Niks was gek. Ik heb mijzelf beter leren kennen en heb balans gevonden met mijn hoofd en lijf. Mijn gevoel is raadgever en daar luister ik nu meer naar. Mijn zelfvertrouwen is vergroot.

Sanne

Ik heb de gesprekken met Abel ontzettend gewaardeerd! Vanaf het eerste moment voelde ik mij heel erg thuis en welkom, wat ik echt als een warm bad heb ervaren. Bij Abel is niets gek, niets raar, alles mag en alles kan. Dat voelde direct prettig en was vooral ook ieder keer weer erg verhelderend. Niet alleen in gesprek, maar ook in het spelen met de ruimte, het verbeelden van gesprekken met mijzelf en het uitbeelden van bepaalde systemen; ik had het allemaal wel kunnen proberen te vertellen, maar ik ben ervan overtuigd dat het dan nooit zo duidelijk was geworden als het nu is.
Ik heb er lang over gedaan om de stap te zetten aan iemand hulp te vragen bij mijn zoektocht en ik kan niet eens beginnen met vertellen hoe blij ik ben dat ik dat gedaan heb. Het voelt als een van de beste keuzes in mijn leven en als een cadeautje aan mezelf. Dat gun ik iedereen. Ik kan nu tegen mijzelf zeggen: het komt zoals het komt, en het is zoals het is. Met een brede glimlach ga ik zelfverzekerd door het leven zonder mij al teveel druk te maken over de toekomst en andermans mening. Ik voel mij bevrijd.

Dennis, ondernemer

Ik heb geleerd meer delen van mezelf te herkennen en ook volledig te accepteren. Ik ben daardoor veel rustiger geworden, heb meer zelfvertrouwen en kan beter om gaan met tegenstrijdige gevoelens. Hierdoor wordt alles helderder en kan ik betere keuzes maken, zowel zakelijk als privé.

Carolien

Abel is doortastend, zonder dat het doortastend aanvoelde. Ik had nooit gedacht dat in zo weinig sessies zoveel bij mij bereikt zou kunnen worden. Ik heb geleerd dat ik vaker moet luisteren naar mijzelf, mijn grenzen moet aangeven en niet alle gaten (voornamelijk van anderen) dicht moet lopen. Waardering begint bij mijzelf serieus nemen, en dat is dus niet per definitie de ‘shit’ van anderen oplossen. Ook heb ik geleerd door te vragen; op gezetten tijden meer luisteren naar mijn intuïtie en daarbij stil staan. Erbij blijven.

Liese

Ik heb de therapie als heel fijn ervaren. Veel geleerd. Ik heb geleerd dat ik in charge ben met hoe ik met een bepaalde situatie omga. Dat er verschillende ‘persoonlijkheden’ / ‘typetjes’ / ‘stemmetjes’ in mij zitten. Deze behoren allemaal tot mij. Deze maken mij mij. Het ene stemmetjes is soms (te) dominant aanwezig, waardoor de andere stemmetjes overruled raken. Ik heb nu geleerd dat al deze stemmetjes bij mij passen en dat ik er naar te luisteren heb. Maar ík ben uiteindelijk degene die bepaalt hoe ik met de situatie om kan gaan.

Diana

Het was zeer zinvol! Het ging de diepte in waar nodig, maar ook niet dieper dan noodzakelijk. Dat vond ik prettig efficiënt. Je weet snel door te dringen tot de kern. Je begrijpt hoe de mechanismen werken, leeft je in en weet effectief een spiegel voor te houden en praktische tools aan te reiken om anders met situaties en mensen om te gaan.

Lotte

Door de gesprekken met Abel heb ik veel geleerd over mijn eigen gedrag, wie ik ben en waar dat vandaan komt. Dat het oké is wat ik voel en vindt en dat dit er mag zijn. Ik stel mijzelf nu meer centraal en durf meer op mijn gevoel en intuïtie te vertrouwen. Ik durf mijn grenzen beter aan te geven en echt in mijzelf te geloven. Ik durf nu echt voor mijzelf te kiezen – iets wat mij veel vreugde en blijheid geeft. Abel is oprecht geïnteresseerd en luistert goed naar je verhaal. Een beter cadeau had ik mijzelf niet kunnen geven.

Gonnie

Dankzij jou heb ik het aangedurfd eindelijk daadwerkelijk onder ogen te zien wat er voortdurend mis bleef gaan in mijn leven en ben ik er achter gekomen dat dit ten allen tijde vooral door mijzelf is veroorzaakt. Het lukt mij beter om hier bewust van te zijn en zelf in te grijpen. Ik geloof oprecht dat ik het leven weer helemaal aankan en durf het nu zonder jouw wijze woorden en jouw steun. En zonder jouw structuur aanbrengende kwaliteiten. De chaos was enorm en die heb je mij toch maar mooi helpen te weten te bedwingen. Uiteindelijk doe ik het nu zelf. Soms moet iemand je op weg helpen en dat heb jij me meer dan gedaan!

Lennie, arts

Na lang niet toe willen geven aan mezelf dat ik hulp nodig had, was gelukkig Abel er. In een open en veilige sfeer heb ik geleerd weer van mezelf te houden en beter mijn grenzen aan te geven. Ik krijg mijn energie langzaam weer terug en heb weer zin in het leven!

Joke, leidinggevende

De tijd en rust die je voor mij nam, toen ik je voor het eerst belde, gaven het vertrouwen dat ik bij jou aan het juiste adres zou kunnen zijn. Ik heb geleerd beter naar mijzelf te luisteren, niet direct tot actie over te gaan. Dat het belangrijk is om dingen in eigen tempo te doen en dat mijn onderbuik gevoel voor bijna 100% juist is en dat ik daar naar moet luisteren. Ik heb geleerd om meer tijd en ruimte voor mijzelf te nemen/vragen.

Marleen

Ik heb de coaching als zeer positief ervaren. Ik heb veel handvaten gekregen waar ik mee verder kan. Ik heb geleerd om op andere manieren bepaalde situaties te bekijken. Het toepassen is soms nog lastig, maar als ik er bewust over na denk heb ik er veel aan.

Alice, leerkracht

Het was elke keer weer een feest om naar je toe te gaan. En ook om weer weg te gaan, want elke keer stond ik geheel anders voor de klas, met een heel andere mindset. Ik heb meer energie en zin in de lessen. Mijn lessen zijn rustiger geworden en ik heb meer overwicht (alleen al door mijn veranderende houding). Ik heb meer zelfvertrouwen en de acute angst die ik voelde voor een bepaalde klas is verdwenen. Ook heb ik een leuker leven, omdat ik meer geniet van de vrije tijd die ik mijzelf nu gun. Mijn naaste collega zei:”ik kan de veranderingen in jou goed merken.”. Toen ik de trap afliep na de laatste keer dacht ik: met recht gebruik je de naam ‘Meer van Jezelf’, want dat is wat je voor mij deed.

Brenda

Abel heeft mij geleerd over míj. Wie ik nog meer ben dan de Brenda die ik tot dan toe alleen maar zag. Welke ‘voices’ de boventoon voeren, welke niet zoveel aandacht kregen en waarom dat zo is. En hoe ik meer balans kan krijgen tussen de stemmen en mijzelf. Ik vind Abel een bijzondere vrouw. ze is ervaren, warm, echt, empatisch en integer. Door de veilige sfeer die zij creëerde durfde ik veel van mijzelf te laten zien.

Nieske

De therapie was erg prettig, ik had direct een klik met Abel. Ongelooflijk hoe snel je de kern op tafel wist te krijgen, en ook direct handvatten leverde waarmee ik aan de slag kon. Ik heb veel beter naar mijzelf, mijn gevoel leren luisteren. Hierdoor ben ik beter in staat om mijn gevoel mee te nemen in mijn ‘handelen’. “Wat wil ik” mee laten doen, ipv mijn hoofd de regie te laten voeren.

P.T. van der Sloot

Ik heb de sessies als heel prettig en constructief ervaren. Je wist mij elke keer te raken, te verrassen. Wat ik geleerd heb: de oorsprong van mijn negatieve gevoelens, dat ik ruimte kan en mag pakken en daar dagelijks de tijd voor neem, grenzen aangeven, aangeven wat ik belangrijk vind of verwacht, thuis maar ook in werksituaties.

N. Huigsloot

Abel lijkt soms wel helderziend, zo scherp kan ze mijn wirwar aan hersenkronkels volgen, de kern ervan raken, en ze uit de knoop halen. Gedachten en gevoelens waarvan ik denk dat ze slecht zijn en weg moeten, voelen bij haar ineens een stuk minder duivels of onlogisch. Door de combinatie van gesprekken en oefeningen kom ik iedere sessie wel op iets uit waarvan ik denk: O ja! Zo is het! Dat geeft veel ruimte, zin en moed om ermee aan de slag te gaan. Ik weet niet precies waaraan het ligt, maar ik voel me dankzij Abel dieper verbonden met de mensen om me heen. Misschien neem je toch een stukje van haar warmte en zuiverheid met je mee.

Tessa, directeur van een ‘scale-up’

Ik heb geleerd hoe nodig het is om regelmatig even ‘in te tunen’ met mezelf en ik heb geleerd hoe ik dat kan doen. Ik heb geleerd dat ik kan experimenteren om verschillende rollen en situaties te ervaren en te voelen wat goed voelt en wat niet. Ik heb mezelf weer wat beter leren kennen en daardoor heb ik een belangrijk besluit dat al in mijn verborgen lag, naar boven kunnen halen. Ik heb de sessies als positief ervaren, tijd voor en met mezelf, uitdagend, leuk en intensief.

Constance, directeur

Abel is voor mij echt de juiste persoon die ik nodig heb. Ze coacht, ze verheldert, ze vraagt, ze begeleidt, ze maakt het behapbaar. Met haar begeleiding heb ik bepaalde vraagstukken in mijn leven kunnen en durven aanpakken die me echt al wel even dwars zaten en blokkeerden. De sessies met Abel hebben mij veel ruimte, inzicht en lucht gegeven waardoor ik de dingen weer beter aankan en scherper zie. Ik zou Abel voor de volle 100% aanbevelen.

Constance, eigenaar van een snel groeiend bedrijf


Meer weten?

Mail of bel voor een intake  info@meervanjezelf.nl
of 06 – 45 73 61 09