Oogst & maak in wijsheid keuzes!

De eerste goudgele bladeren onder mijn voeten .. de herfst dient zich aan. Het licht wordt anders, de geuren intenser, appels vallen van de bomen. De natuur spiegelt mij een aantal vragen. 

Welke vruchten mag ik plukken?
Wat heeft nog meer rijping nodig?
Wat dient los gelaten te worden en mag compost worden, een vruchtbare bodem voor iets nieuws?
Welke zaden gaan de grond in om zich te nestelen in de winter?

Deze vrucht mag geplukt worden en opnieuw gezaaid.

Afgelopen jaar heb ik mij bezig gehouden met het co-creëren en faciliteren van de training ‘Create your vision’. De uitnodiging in deze training is om als leidinggevende te creëren van binnenuit, in verbinding met jouw waarden & innerlijke bron, en daarin ook open te staan voor de omgeving en het grotere geheel.

Opkomende intenties en ideeën werden onderzocht. Wat is de potentie van een idee? Stel dit idee tot volle wasdom mag komen: hoe ziet dat er dan uit? Wat gebeurt er dan? Wat voor impact heeft het op de omgeving? In hoeverre kan jij daar iets in betekenen? Of heeft het eigenlijk iets of iemand anders nodig? Daar eerlijk naar durven kijken en voelen of je het los te laten hebt of juist meer energie te geven. 

Zoals een deelnemer zo mooi zei: “Create your vision is precies de juiste titel: je hebt iets in je kop, maar je weet niet precies hoe je dat nou wilt vormgeven. Soms zit er iets ouds in de weg, soms iets nieuws, iets wat je eigenlijk niet durft. Deze leergang is nou juist waar het om gaat, ze daagt je uit, begeleidt je op onbegaande paden, doet een enorm aanspraak op een enorm vermogen in jezelf. “

Het was een inspirerende reis, waarin mensen stappen hebben gezet in het vormgeven vanuit hun eigen visie. De potentie van deze reis is voelbaar – hoe gaaf zou het zijn, als meer mensen durven te volgen wat van binnenuit wil ontstaan, voedend is voor de omgeving en daarin leiderschap tonen?!

Wat wilde dit jaar bij jouw de weg naar buiten maken?
Wat is tot wasdom gekomen en heb jij te oogsten van afgelopen jaar?
Is er ook iets, wat wel wilde groeien, maar nog geen ruimte kreeg?

En dit heb ik losgelaten ..  het dient het grotere potentieel.

Het is een bijzonder proces om jezelf zo serieus te nemen, alle fluisteringen te erkennen in je systeem. Wanneer stroomt het in mij en wanneer niet? Waar krijg ik energie van en waar ben ik tegen de stroom in aan het zwemmen? Zo werd ik mij bewust dat een andere training ‘Ken uw zelven’ niet tot haar volle wasdom kon komen onder mijn leiding. Ik kreeg er niet genoeg energie van en diep van binnen wist ik dat ik het moest loslaten. Ik vond het lastig, het was mijn product. Mijn ego werd gestreeld door alle positieve feedback die ik kreeg. Dan laat ik iets moois los..

In het onderzoeken van de potentie van dit product, werd mij duidelijk dat er nog zoveel meer mogelijk is. Ik werd mij bewust van de mogelijke impact op de medewerkers en vervolgens weer op hun klanten. Alleen was ik er niet meer de juiste persoon voor – ik hield de mogelijke groei tegen. Ik had een goede opvolger te zoeken, die de energie en creativiteit in zich heeft om dit in haar volle potentie te laten groeien. Mijn opvolger diende zich gelukkig direct aan en in het overdragen was de vibrerende energie al voelbaar. 

Bij wat voel jij dat de energie niet helemaal meer stroomt en je de potentie van iets niet meer dient?
Kan het zijn, dat je iets los te laten hebt en door te geven hebt, zodat het beter tot zijn recht komt?

Erken jouw waarde hierin tot nu toe, bedank jezelf en het project en zorg voor wat het nodig heeft. 

Laat de herfst je inspireren!

Ga naar buiten, snuif de geuren op, laat je nat regenen, voel dat je een rijkdom aan ervaringen hebt in je lichaam en neem ze ‘bloody serious’. Word je bewust van dat wat je te bieden hebt, open je voor jouw potentie. 

Wat heb je te oogsten, te waarderen en los te laten?

Meer weten?

Mail of bel voor een intake  info@meervanjezelf.nl
of 06 – 45 73 61 09