Brullende Leeuwen

Broer en zus kunnen het niet altijd vinden met elkaar… van beneden horen we het gebrul en woest komt er 1 naar boven gerend. Twee super leuke kinderen en beiden zoo verschillend. Zij komen elkaar bij tijd en wijlen regelmatig tegen. En dan ook nog bij beiden de puberteit in aantocht.. we maken onze borst alvast nat.

Terug in het hok.

In mijzelf roert zich ook van alles, als het volume zich ontwikkelt tot volle sterkte. Mijn innerlijke mediator en hang naar harmonie gaan aan de slag. Beide kinderen probeer ik ruimte te geven om hun verhaal te doen, ik probeer de verschillende gevoelens te benoemen. De verantwoordelijke kant in mij probeert hen ook hun eigen verantwoordelijkheid te laten oppakken. Er wordt hard gewerkt ;-).. Met horten en stoten komt er dan weer een beweging en doet ieder op zijn manier weer zijn best wat rekening met elkaar te houden.

Weigering!

Totdat laatst de oudste weigerde om zijn excuses aan te bieden. Hij had zijn zus geslagen, was er helemaal klaar mee en stond volledig achter zijn eigen beslissing. De leeuw in hem was eerder terug in zijn hok geduwd, maar dit keer – Nee, echt niet! Het klopte niet voor hem, het was blijkbaar uit balans. Hij wilde geen rekening houden met anderen, hij wilde meer gehoord worden in zijn ‘brullende leeuwen’ – kracht.
Ik kon zien dat het goed was voor hem. Ik voelde ook respect voor dit deel van mijn zoon. Wat een kracht was er ook voelbaar, onverzettelijke kracht. Er was geen vraag of hij nog zou veranderen van mening. Dit was waar we het mee moesten doen. PUNT.

Het herstellen van de balans.

Verrassend genoeg werd ik er blij van. Het gaf ruimte, ruimte voor ook de egoïstische kant in onszelf. Er hoefde niets opgelost te worden. Het was zoals het was, helder, duidelijk, leerzaam! Ook voor mijzelf. Wat zal er gebeuren als ik mijn eigen leeuw ook eens wat vaker laat brullen? Of dat ik in huis wat meer toesta dat er gebruld wordt? Dat doe ik al veel meer, maar toch probeer ik er vaak nog een harmonisch einde aan te breien. De lucht blijkt soms sneller geklaard als er ook echt even gebruld mag worden. Als er niet ingebonden hoeft te worden. Het klopt meer. Zo komt er meer balans. Balans tussen twee tegenpolen: het ‘volledig staan voor je eigen recht’ versus het ‘rekening houden met anderen’.

Ode aan de Brullende Leeuw!

Hoe zit het met jouw innerlijke leeuw?
Ken je deze? Wat levert deze jou op?
Hoe ga jij zelf om met brullende leeuwen in jouw omgeving?

Voor ons gezin is het geloof ik goed als er meer gebruld mag worden..
Ik krijg zin om mijn eigen brullende leeuw te gaan onderzoeken, niet meteen het hok weer in te duwen, maar wat meer ruimte te gaan geven. Wees gewaarschuwd :-)!

Meer weten?

Mail of bel voor een intake  info@meervanjezelf.nl
of 06 – 45 73 61 09