Durf te dromen!

Een droom daagt je uit ..

Een vrouw met twee jonge kinderen staat op het punt een deel van haar droom te verwezenlijken. Zij gaat haar eigen film maken. Jaren heeft zij er naar toe gewerkt tussen de bedrijven door. Vlak voordat ze naar het buitenland vliegt voor de eerste opnamen dreigt alles in het honderd te lopen. Ze wordt uitgedaagd in zichzelf te geloven, ruimte te maken voor onverwachte wendingen, het ‘geregel’ op het thuisfront in vertrouwen los te laten…

Het is haar gelukt en HOE. De eerste stap is gezet en alle mensen die meewerkten aan de eerste opnamen waren diep onder de indruk van haar acteertalent en hoe alles klopte. Zij voelde zich helemaal in haar kracht staan.

..  je potentie te voelen.

Het maakte voor mij zo helder hoe belangrijk het kan zijn om een droom te hebben, juist in het drukke leven, waarin we geleefd kunnen worden en je kan vergeten wat jij nog graag wilt verwezenlijken. Wat jouw verlangens zijn, waar jij voor wilt gaan, waar jouw krachten liggen. Voor de één zal zijn/haar droom al helder zijn en is het fijn om het weer uit de kast te halen en in het vizier te houden. Voor de ander is het lastiger om duidelijk te krijgen wat zijn/haar droom is.

Hoe vind jij jouw droom?

Wat in ieder geval helder is, is dat de droom niet bij iemand anders ligt, maar bij jezelf ;-). Dus stop met kijken naar anderen, maar maak ruimte om bij jezelf te raden te gaan. Maak tijd om te dagdromen, de natuur in te gaan en laat alle beelden waar je energie van krijgt, waar je blij van wordt echt bezinken. Ga niet meteen in de ‘Ja, maar’ – stand staan. Of het haalbaar is of niet, dat komt later. Eerst uitgaan van mogelijkheden! Onderzoek bij jezelf waar jij echt gelukkig van wordt. Teksten, kunst, verhalen, muziek kunnen allemaal een inspiratie bron zijn. Voel waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je kan het nog meer vorm geven door bijv. een moodboard of een mindmap te maken. Zo heb ik afgelopen tijd ook voor mijzelf een mindmap gemaakt van mijn droom en ik word er zo blij van. Of het haalbaar is of niet, dat geeft niet. Het geeft mij richting, ik weet duidelijker wat ik wel en niet wil doen. Het helpt mij open te staan voor wat langs komt, ik heb geduld, ik zit op de goede weg.

Een bron voor zelfvertrouwen.

De kans is groot dat in jouw droom waarden zitten, die jij heel belangrijk vindt. Welke waarden zijn dat? Is dat zelfstandigheid of juist samen dingen doen, heeft het te maken met vrijheid of juist een vorm van zekerheid belangrijk vinden. Deze waarden helpen nu al met het maken van beslissingen. Hoe trouwer jij bent aan jouw waarden, hoe serieuzer jij jezelf neemt en je zal merken dat je zelfvertrouwen groeit.

Heb geduld en blijf het voeden, zoveel als jouw realiteit het toelaat.

Zo ook bovenstaande vrouw. Zij heeft ook een heel onzekere kant in zich, die de boventoon voert als zij te weinig ruimte maakt voor het voelen en voeden van haar droom. De uren die zij voor zichzelf heeft (met kleine kinderen zijn dat er vaak wat minder …) probeert zij zo in te vullen dat zij met kleine stappen met haar droom bezig is. Het is niet Alles of Niets – er zit ook nog iets tussen in. Voor haar is dat regelmatig brainstormen, buiten zijn. Elke week in ieder geval een aantal uur, zodat haar energie blijft stromen.

En ik? Voor mij werkt het goed om regelmatig te sparren met vrienden en in mijn eentje de natuur in te gaan en ergens koffie te drinken, zoals ik nu ook doe ;-).

Wat is jouw droom en wat helpt jou om ermee verbonden te blijven?

Meer weten?

Mail of bel voor een intake  info@meervanjezelf.nl
of 06 – 45 73 61 09